Jilly Lenau dala své srdce maminkám

Před několika měsíci jsme se začali zaobírat myšlenkou, že bychom aktivity naší firmy chtěli rozšířit i jinam, než je pole prodeje.
 
Naše práce nás stále velmi baví, ale pouhý vztah prodejce-zákazník už nám nestačil k vnitřnímu uspokojení, že děláme opravdu maximum, co můžeme a co je lidem k užitku.
 
Ale začali jsme postupně - první vlaštovkou byla Kateřina Černá, která si sama prošla obchodem s parukami - pomáhala své mamince, která jeden takový provozovala v Teplicích. Tak se dostala ke své současné práci - jako transformační koučka pomáhat lidem na cestě vyrovnat se s vážnou nemocí a pečovat o své duševní zdraví.
 
A věci se daly pomalounku do pohybu.
 
Na Instagramu nás oslovila mladá maminka Šárka Šteinochrová, která založila spolek Maminy s rakovinou. Šárka si v době své onkologické léčby koupila paruku právě u nás, a protože s ní byla moc spokojená, zkusila nám napsat a představit svůj projekt. Dostat mezi její maminky několik paruk, které by mohly bezplatně užívat a po dokončení léčby poslat dál, by totiž mohlo být velkou psychickou pomocí. Takto jsme se dozvěděli o projektu Putovní paruka...
 
 
Spolek Maminy s rakovinou jsou parta obdivuhodných žen

foto: Šárka Šteinochrová

 

To jsme ale ještě Šárku neznali osobně! V době, kdy nám napsala, se nacházela na ozdravném pobytu ve Františkových Lázních a z těch je to k nám "na základnu" do Aše co by kamenem - nic tedy nebránilo osobnímu setkání, a když nám Šárka na schůzce vyprávěla svůj příběh, tak jsme byli tak ohromeni, že jsme okamžitě věděli, že této organizaci pomáhat budeme. Jsme si totiž jistí, že tahle odvážná žena, která spolku stojí v čele, zvládne vše, do čeho se pustí.

Z Šárčina vyprávění nás mrazilo a zároveň jsme žasli nad její energií. Vývoj její vlastní nemoci, toho, co se z ní naučila, i to, jakým způsobem dokázala ze svého původně mamablogu vytvořit záchrannou síť pro jiné nemocné maminky, nemá obdoby. Navíc jsme ani netušili, jakým problémům nemocné maminky čelí, co znamená pro rodinu ocitnout se v nejistotě nejen zdravotní, ale i finanční.

 

foto: Šárka Šteinochrová

 

Šárka nás zkrátka šíří svých aktivit, elánem a nadšením okamžitě strhla a od té doby na její iniciativu při plánování našich vlastních aktivit často myslíme. Od té doby jsme kromě materiálního přispění do projektu Putovní paruka připravili několik soutěží. Aktuálně až do Dne matek věnujeme na konto Mamin s rakovinou sto korun z každého nákupu paruky.

Naším snem je vybudovat kolem naší značky komunitu, kde každý příchozí najde pomoc, radu či povzbuzení. Paruky nepotřebují jen lidé trpící rakovinou – dnes jsou známy řady autoimunitních onemocnění či následky dlouhodobého stresu a traumat, které způsobují ztrátu vlasů. A někdy nejvíce pomůže, když se lidé s podobnými problémy mohou navzájem sdílet, protože potom na to nejsou úplně sami.

A abychom se našemu snu posunuli o kousek blíž, založili jsme novou Facebookovou stránku právě na soustředění našich mimoobchodních aktivit. Rádi bychom si tam povídali o tom, co pomáhá udržet pozitivní a aktivní mysl, jak se lépe vyrovnávat s nepřízní osudu, jak účinně pomoci, tam kde je třeba, a propagovat smysluplné projekty. Nechceme to pojmout jako stěžovatelnu, ani jako ordinaci psychoterapeuta, ale spíše jako oázu pro nabrání pozitivní energie, kde objevíte nové přátele, lidi, kteří procházejí podobnou situací, případně úplně jinou, ale jejich přístup vás tak ovlivní, že je budete chtít mít ve svém životě!

 

Naši novou stránku můžete sledovat ZDE.

 

Tento článek v podobném znění vyšel i na webu Super.cz.