Co dělat s řídkými vlasy?

Řídké vlasy jsou problémem, který může u žen i mužů způsobovat nepříjemné psychické potíže. Složitější bývá tato situace hlavně pro ženy, pro které jsou vlasy velmi významným doplňkem vzhledu. 

Padání a řídnutí vlasů může být způsobeno několika faktory. Může to být dáno genetikou, stresem, špatnou starostí o vlasy nebo různými onemocněními, včetně těch onkologických. 

Na základě důvodu, který padání a řídnutí vlasů zapříčinil, je vhodné hledat to správné řešení. Pokud se jedná o špatnou péči a kosmetiku na vlasy, je dobré se poohlédnou po lepších značkách či produktech, které se zaměřují právě na řídké vlasy. Častým důvodem padání vlasů je také neopatrné zacházení s nimi. Pokud tedy víte, že je to právě váš případ, zaměřte se na šetrnější a jemnější péči (například při dělání culíků). 

V případě, že jsou vaše vlasy oslabeny stresem a nervozitou, je dobré se zaměřit na právě tyto faktory. Snažit se předejít vzniku stresových situací by mělo být základem. Pokud k nim dojde, pro uvolnění stresu mohou napomoci například různé bylinkové čaje, meditace či doplňky stravy. 

Pokud trpíte řídkými vlasy z důvodu onemocnění, je dobré kombinovat všechny různé způsoby, jak předejít padání vlasů. Pokud jsou vaše vlasy již velmi málo objemné a trápí vás to, je dobré přikročit k řešení pomocí příčesků, tupé nebo paruk. Všechny tyto produkty naleznete na našem e-shopu.

Lidé trpící onemocněním, které způsobuje padání vlasů, mají nárok na příspěvek od pojišťovny, který jim pomůže při placení kvalitní paruky či příčesku.