Co nosit na hlavě po chemoterapii?

Během léčby chemoterapií nepochybně dochází ke ztrátě vlasů. Může dojít i k naprosté ztrátě, která může být pro onkologického pacienta velmi psychicky náročná. Pokrývka hlavy není důležitá jen z hlediska zlepšení sebevědomí, ale také z hlediska ochrany pokožky hlavy. Existuje řada možností, které mohou lidem jako pokrývka hlavy vyhovovat. 

První variantou může být šátek nebo šála. Ty mohou být vázány různými způsoby a styly. Šátky, šály a turbany jsou vyráběny z různých materiálů a většinou je máme k dispozici hned v několika barevných provedeních a vzorech. 

Další skvělou variantou jsou také klobouky, které se vyrábí v různých stylech. Klobouky, které nejčastěji vídáme, jsou z materiálů jako je bavlna, vlna či akryl. Ze stylů jsou na výběr klobouky s volánky, se širokými okraji, s barevnými vzory, ale i jednoduché jednobarevné či neutrální klobouky. Pro větší komfort lidí s absencí vlasů se také navrhují klobouky ze speciálních materiálů.

Nejpopulárnější variantou jsou však bezpochyby dámské paruky, příčesky do vlasů a také tupé. Jedná se o pokrývku hlavy, která dokáže člověku do života navrátit komfort a sebevědomí. 

Paruky Jilly Lenau jsou vyrobeny z kvalitních materiálů, které zaručují pohodlné a komfortní nošení. Zároveň si také skvěle zachovávají přirozený vzhled. 

 

Nemůžete se rozhodnout jakou formu pokrývky zvolit? 

Podívejte se na krátké povídání s naší zákaznicí Alenkou. Dozvíte se, jak takový výběr vhodné pokrývky či paruky probíhá.