Léto v paruce?

Dle kalendáře již nastalo léto a soudě dle počasí venku už i v tom reálném světě. Konečně nás prohřejí vytrvalejší paprsky a pokud patříte mezi naše klientky, které řeší nedostatek vlastních vlasů parukou, možná momentálně přemýšlíte, jak ty horké dny trávit?

 

Pokud bude toto vaše první léto v paruce, možná vás napadají následující otázky:

Nebude mi v paruce horko? 

Nebude se mi příliš potit hlava pod parukou?

Nebude to svědit?

Nepoškodí pot vlákna paruky? 

Nezkrepatí nebo nezplihne?



Jedna z letních alternativ je ve velkých vedrech nechat paruku doma a nosit pouze čepičku, turban či šátek

V naší nabídce všechny tyto varianty najdete a dle popisků si můžete vybrat produkty ze 100% bambusového vlákna nebo 100% bavlny. Umělá vlákna neprodáváme a ani je jako pokrývku hlavy, zvlášť té bez vlasů, nedoporučujeme, protože nedýchají.

  

Favoritem naší nabídky jsou čepičky z bambusového vlákna.

 

Bambus je v posledních letech velmi oblíbený materiál pro své skvělé vlastnosti - látka z bambusového vlákna je na dotek velmi jemná, takže připomíná luxusní materiál jako hedvábí nebo kašmír. Je také velmi pružná, přizpůsobí se jakémukoliv tvaru, takže je velmi vhodná na spodní prádlo a jiné kousky, které přicházejí do kontaktu s jemnou částí vaší pokožky. Je také odolná proti otěru, saje mnohem více než bavlna, rychle uschne a má pozitivní antibakteriální vlastnosti. A navíc ve vedru příjemně chladí. Jeho výroba je také o něco ekologičtější než jiné způsoby, protože bambus přirozeně rychle roste (je to nejrychleji rostoucí rostlina na světě) a při zpracování jeho vláken není zapotřebí žádná složitá chemie.  

  

Pro kreativní duše je skvělý obyčejný šátek!

 

Existuje mnoho způsobů, jak si ho uvázat, a tak můžete střídat styly jako na běžícím pásu. A zapomeňte na předsudky, že budete v šátku vypadat jako dojička z JZD. Co takhle vypadat raději jako soulová zpěvačka nebo pin-up žínka

 

chusta_sakura_1

šátek Mini chusta bambus

 

Pro začátečníky doporučujeme hledat inspiraci na Youtube - uvázání šátku vám tak skutečné ženy ukáží krok za krokem přímo na své hlavě. Stačí zadat například “How to tie a headscarf” a sesype se na vás hora inspirace. My pro vás vybíráme třeba tuto nebo tuto.

 

Pro ty z vás, které nechcete nosit pouze šátek a více vám vyhovuje, když vykukuje část vlasů, existuje další řešení: šátek s ofinkou. V naší nabídce máme momentálně ofinku Sage, kterou můžete libovolně doplnit jakýmkoliv šátkem či turbanem.

 

sage_ofinka

 

A jak je to s parukami?

 

Při koupi paruky určitě vždy čtěte popisek a pokud není dostatečně podrobný, klidně se na prodejce obraťte se svými dotazy.

Pokud je u paruky, která je vyrobena z umělého vlákna, uvedeno, že je možné ji tepelně upravovat do určité teploty, tak si ji bez obav můžete užívat i v horkých dnech.

Paruky v naší nabídce jsou všechny dostatečně vysoké kvality, aby zvládly běžnou denní zátěž, sport i náhlý vrtoch počasí.

Vždy ale platí, že je potřeba jim věnovat důkladnou péči (nevynechávat žádný krok z našich doporučení) a nenošenou paruku uchovávat ideálně na umělé hlavě.


U paruk z pravých vlasů nemusíte mít obavy žádné, protože se chovají jako vaše vlastní vlasy - takže pokud se váš účes změní vlivem potu, vlhka či zmoknutí, po umytí paruky a novém stylingu budete mít stejně jako u skutečných vlasů účes zpět.

 

Pokud se obáváte, že vás bude paruka škrábat, věnujte pozornost jejímu vypracování - monofilové čepičky jsou dnes tak kvalitní, že je na pokožce téměř neucítíte. A pokud máte přeci jen velmi citlivou pokožku hlavy, můžete si pod paruku umístit ještě ochrannou čepičku, ideálně z bambusového vlákna.

Výhoda paruk vyráběných nejmodernější technologií - například skvělá kolekce Ellen's Changes německé značky Ellen Wille! - spočívá v tom, že jsou dnes tak lehoučké, že ani v parných dnech se v nich nebudete cítit jinak než ve vlastním vlasech.

 

Tak kterému způsobu dáte přednost? Nebo vyzkoušíte všechny varianty? Dejte nám určitě vědět vaše zkušenosti a doporučení!